Формування мовленнєвих компетенцій під час викладання другої іноземної мови (французької) у вищому навчальному закладі - Гусєва, Ганна Георгіївна; Кутіліна, Марина Миколаївна (Педагогічна Академія: наукові записки, 2024)
Стаття присвячена актуальній проблемі навчання другої іноземної мови (французької) після англійської, формуванню у студентства необхідних мовленнєвих компетенцій заради оптимізації знань обох іноземних мов у вищому навчальному закладі за допомогою зіставного методу. Метою статті є зосередитися на розвитку фонетичних, лексичних, граматичних, орфографічних та орфоепічних аспектах мовленнєвої компетенції. Зокрема, результати аналізу передбачають розгляд необхідних етапів для удосконалення та інтенсифікації французької мови після англійської, що забезпечує позитивний трансфер у відношенні до другої іноземної мови. Увага зосереджена на взаємопов’язане з англійською мовою засвоєння мовного матеріалу французької мови. У висновках дослідження зазначається перспективність напрямку вивчення мультилінгвізму задля успішної підготовки кваліфікованого спеціаліста.