Патріотичне виховання дітей середнього шкільного віку засобами єдиноборств (на прикладі хортингу) - Демідова, Оксана Миколаївна; Москаленко, Наталія Василівна; Микитчик, Ольга Сергіївна; Сидорчук, Тетяна Валеріївна; Найко, Дар’я Олександрівна (Педагогічна Академія: наукові записки, 2026)
Анотація: Мета. Метою статті є перевірка ефективності використання елементів єдиноборств (на прикладі хортингу) у фізичному вихованні дітей середнього шкільного віку, як засобу їх патріотичного виховання.Методи. У процесі дослідження застосовано комплекс загальнонаукових і спеціально-педагогічних методів: аналіз і систематизацію науково-методичних джерел; анкетування, педагогічний експеримент та методи математичної статистики.Результати. Обґрунтувано ефективність використання елементів єдиноборств (на прикладі хортингу), як засобу патріотичного виховання дітей середнього шкільного віку Висновки. Зроблено висновок, що організація уроків фізичної культури з використанням елементів хортингу підвищує активну діяльність учнів, сприяє формуванню у дітей патріотичних цінностей, які базуються на вивчені національних видів спорту, досвіду видатних українських спортсменів, педагогічного впливу, розумінню історичної спадщини нашої країни.