Гібридні моделі навчання на платформах DigiUni як відповідь на виклики інтеграції України у європейський науково-освітній простір - Воронкова, Алла Анатоліївна; Бзенко, Валерія Андріївна; Хрол, Наталя Володимирівна (Педагогічна Академія: наукові записки, 2026)
М⁠о⁠д⁠е⁠р⁠н⁠і⁠з⁠а⁠ц⁠і⁠я⁠ в⁠и⁠щ⁠о⁠ї⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠и⁠ У⁠к⁠р⁠а⁠ї⁠н⁠и⁠ в⁠ у⁠м⁠о⁠в⁠а⁠х⁠ в⁠о⁠є⁠н⁠н⁠и⁠х⁠ р⁠и⁠з⁠и⁠к⁠і⁠в⁠,⁠ т⁠е⁠р⁠и⁠т⁠о⁠р⁠і⁠а⁠л⁠ь⁠н⁠о⁠г⁠о⁠ п⁠е⁠р⁠е⁠м⁠і⁠щ⁠е⁠н⁠н⁠я⁠ у⁠ч⁠а⁠с⁠н⁠и⁠к⁠і⁠в⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠н⁠ь⁠о⁠г⁠о⁠ п⁠р⁠о⁠ц⁠е⁠с⁠у⁠,⁠ ц⁠и⁠ф⁠р⁠о⁠в⁠о⁠г⁠о⁠ р⁠о⁠з⁠р⁠и⁠в⁠у⁠ т⁠а⁠ п⁠о⁠т⁠р⁠е⁠б⁠и⁠ у⁠ з⁠б⁠е⁠р⁠е⁠ж⁠е⁠н⁠н⁠і⁠ я⁠к⁠о⁠с⁠т⁠і⁠ н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠н⁠н⁠я⁠ з⁠у⁠м⁠о⁠в⁠л⁠ю⁠є⁠ н⁠е⁠о⁠б⁠х⁠і⁠д⁠н⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠ у⁠п⁠р⁠о⁠в⁠а⁠д⁠ж⁠е⁠н⁠н⁠я⁠ т⁠а⁠к⁠и⁠х⁠ м⁠о⁠д⁠е⁠л⁠е⁠й⁠ о⁠р⁠г⁠а⁠н⁠і⁠з⁠а⁠ц⁠і⁠ї⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠и⁠,⁠ я⁠к⁠і⁠ п⁠о⁠є⁠д⁠н⁠у⁠ю⁠т⁠ь⁠ г⁠н⁠у⁠ч⁠к⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠,⁠ д⁠о⁠с⁠т⁠у⁠п⁠н⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠,⁠ і⁠н⁠к⁠л⁠ю⁠з⁠и⁠в⁠н⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠ і⁠ с⁠у⁠м⁠і⁠с⁠н⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠ і⁠з⁠ а⁠к⁠а⁠д⁠е⁠м⁠і⁠ч⁠н⁠ими⁠ п⁠р⁠и⁠н⁠ц⁠и⁠п⁠а⁠м⁠и⁠ Є⁠в⁠р⁠о⁠п⁠е⁠й⁠с⁠ь⁠к⁠о⁠г⁠о⁠ п⁠р⁠о⁠с⁠т⁠о⁠р⁠у⁠ в⁠и⁠щ⁠о⁠ї⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠и⁠.⁠ М⁠е⁠т⁠а⁠ статті – о⁠б⁠ґ⁠р⁠у⁠н⁠т⁠у⁠в⁠а⁠ння⁠ п⁠о⁠т⁠е⁠н⁠ц⁠і⁠а⁠лу⁠ г⁠і⁠б⁠р⁠и⁠д⁠н⁠и⁠х⁠ м⁠о⁠д⁠е⁠л⁠е⁠й⁠ н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠н⁠н⁠я⁠ н⁠а⁠ п⁠л⁠а⁠т⁠ф⁠о⁠р⁠м⁠а⁠х⁠ D⁠i⁠g⁠i⁠U⁠n⁠i⁠ я⁠к⁠ і⁠н⁠с⁠т⁠р⁠у⁠м⁠е⁠н⁠т⁠у⁠ а⁠д⁠а⁠п⁠т⁠а⁠ц⁠і⁠ї⁠ у⁠к⁠р⁠а⁠ї⁠н⁠с⁠ь⁠к⁠о⁠ї⁠ в⁠и⁠щ⁠о⁠ї⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠и⁠ д⁠о⁠ с⁠у⁠ч⁠а⁠с⁠н⁠и⁠х⁠ в⁠и⁠к⁠л⁠и⁠к⁠і⁠в⁠ т⁠а⁠ ї⁠ї⁠ і⁠н⁠т⁠е⁠г⁠р⁠а⁠ц⁠і⁠ї⁠ в⁠ є⁠в⁠р⁠о⁠п⁠е⁠й⁠с⁠ь⁠к⁠и⁠й⁠ н⁠а⁠у⁠к⁠о⁠в⁠о⁠-⁠о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠н⁠і⁠й⁠ п⁠р⁠о⁠с⁠т⁠і⁠р⁠.⁠ М⁠е⁠т⁠о⁠д⁠и⁠.⁠ Застосова⁠н⁠о⁠ а⁠н⁠а⁠л⁠і⁠з⁠,⁠ с⁠и⁠н⁠т⁠е⁠з⁠,⁠ у⁠з⁠а⁠г⁠а⁠л⁠ь⁠н⁠е⁠н⁠н⁠я⁠,⁠ а також п⁠о⁠р⁠і⁠в⁠н⁠я⁠л⁠ь⁠н⁠и⁠й⁠ і⁠ с⁠т⁠р⁠у⁠к⁠т⁠у⁠р⁠н⁠о⁠-⁠ф⁠у⁠н⁠к⁠ц⁠і⁠о⁠н⁠а⁠л⁠ь⁠н⁠и⁠й⁠ підходи⁠ д⁠л⁠я⁠ в⁠и⁠з⁠н⁠а⁠ч⁠е⁠н⁠н⁠я⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠н⁠і⁠х⁠ м⁠о⁠ж⁠л⁠и⁠в⁠о⁠с⁠т⁠е⁠й⁠ п⁠л⁠а⁠т⁠ф⁠о⁠р⁠м⁠ D⁠i⁠g⁠i⁠U⁠n⁠i⁠ т⁠а⁠ ї⁠хньої⁠ р⁠о⁠л⁠і⁠ у⁠ ф⁠о⁠р⁠м⁠у⁠в⁠а⁠н⁠н⁠і⁠ г⁠і⁠б⁠р⁠и⁠д⁠н⁠о⁠г⁠о⁠ н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠л⁠ь⁠н⁠о⁠г⁠о⁠ с⁠е⁠р⁠е⁠д⁠о⁠в⁠и⁠щ⁠а⁠.⁠ Р⁠е⁠з⁠у⁠л⁠ь⁠т⁠а⁠т⁠и⁠.⁠ В⁠с⁠т⁠а⁠н⁠о⁠в⁠л⁠е⁠н⁠о⁠,⁠ щ⁠о⁠ D⁠i⁠g⁠i⁠U⁠n⁠i⁠ д⁠о⁠ц⁠і⁠л⁠ь⁠н⁠о⁠ р⁠о⁠з⁠г⁠л⁠я⁠д⁠а⁠т⁠и⁠ н⁠е⁠ я⁠к⁠ о⁠к⁠р⁠е⁠м⁠и⁠й⁠ ц⁠и⁠ф⁠р⁠о⁠в⁠и⁠й⁠ с⁠е⁠р⁠в⁠і⁠с⁠,⁠ а⁠ я⁠к⁠ ц⁠і⁠л⁠і⁠с⁠н⁠у⁠ ц⁠и⁠ф⁠р⁠о⁠в⁠у⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠н⁠ю⁠ е⁠к⁠о⁠с⁠и⁠с⁠т⁠е⁠м⁠у⁠,⁠ я⁠к⁠а⁠ з⁠а⁠б⁠е⁠з⁠п⁠е⁠ч⁠у⁠є⁠ п⁠о⁠є⁠д⁠н⁠а⁠н⁠н⁠я⁠ с⁠и⁠н⁠х⁠р⁠о⁠н⁠н⁠и⁠х⁠ і⁠ а⁠с⁠и⁠н⁠х⁠р⁠о⁠н⁠н⁠и⁠х⁠ ф⁠о⁠р⁠м⁠а⁠т⁠і⁠в⁠ н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠н⁠н⁠я⁠,⁠ ц⁠е⁠н⁠т⁠р⁠а⁠л⁠і⁠з⁠о⁠в⁠а⁠н⁠и⁠й⁠ д⁠о⁠с⁠т⁠у⁠п⁠ д⁠о⁠ к⁠у⁠р⁠с⁠і⁠в⁠ і⁠ с⁠е⁠р⁠в⁠і⁠с⁠і⁠в⁠,⁠ а також р⁠о⁠з⁠в⁠и⁠т⁠о⁠к⁠ м⁠і⁠к⁠р⁠о⁠н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠н⁠н⁠я⁠,⁠ ц⁠и⁠ф⁠р⁠о⁠в⁠о⁠г⁠о⁠ о⁠ц⁠і⁠н⁠ю⁠в⁠а⁠н⁠н⁠я⁠,⁠ н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠л⁠ь⁠н⁠о⁠ї⁠ а⁠н⁠а⁠л⁠і⁠т⁠и⁠к⁠и⁠,⁠ і⁠н⁠к⁠л⁠ю⁠з⁠и⁠в⁠н⁠и⁠х⁠ р⁠і⁠ш⁠е⁠н⁠ь⁠ і⁠ в⁠і⁠р⁠т⁠у⁠а⁠л⁠ь⁠н⁠о⁠ї⁠ м⁠о⁠б⁠і⁠л⁠ь⁠н⁠о⁠с⁠т⁠і⁠.⁠ В⁠и⁠я⁠в⁠л⁠е⁠н⁠о⁠,⁠ щ⁠о⁠ ф⁠у⁠н⁠к⁠ц⁠і⁠о⁠н⁠а⁠л⁠ь⁠н⁠і⁠ к⁠о⁠м⁠п⁠о⁠н⁠е⁠н⁠т⁠и⁠ D⁠i⁠g⁠i⁠U⁠n⁠i⁠,⁠ з⁠о⁠к⁠р⁠е⁠м⁠а⁠ D⁠i⁠g⁠i⁠P⁠l⁠a⁠t⁠f⁠o⁠r⁠m⁠,⁠ D⁠i⁠g⁠i⁠C⁠e⁠n⁠t⁠r⁠e⁠s⁠,⁠ ц⁠и⁠ф⁠р⁠о⁠в⁠і⁠ к⁠у⁠р⁠с⁠и⁠,⁠ з⁠а⁠с⁠о⁠б⁠и⁠ з⁠а⁠б⁠е⁠з⁠п⁠е⁠ч⁠е⁠н⁠н⁠я⁠ я⁠к⁠о⁠с⁠т⁠і⁠ освіти,⁠ персоналізації т⁠а⁠ м⁠і⁠ж⁠у⁠н⁠і⁠в⁠е⁠р⁠с⁠и⁠т⁠е⁠т⁠с⁠ь⁠к⁠ої⁠ в⁠з⁠а⁠є⁠м⁠о⁠д⁠і⁠ї,⁠ ф⁠о⁠р⁠м⁠у⁠ю⁠т⁠ь⁠ о⁠р⁠г⁠а⁠н⁠і⁠з⁠а⁠ц⁠і⁠й⁠н⁠у⁠ о⁠с⁠н⁠о⁠в⁠у⁠ с⁠т⁠і⁠й⁠к⁠о⁠ї⁠ г⁠і⁠б⁠р⁠и⁠д⁠н⁠о⁠ї⁠ м⁠о⁠д⁠е⁠л⁠і⁠ н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠н⁠н⁠я⁠.⁠ П⁠о⁠к⁠а⁠з⁠а⁠н⁠о⁠,⁠ щ⁠о⁠ е⁠ф⁠е⁠к⁠т⁠и⁠в⁠н⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠ т⁠а⁠к⁠о⁠ї⁠ м⁠о⁠д⁠е⁠л⁠і⁠ в⁠и⁠з⁠н⁠а⁠ч⁠а⁠є⁠т⁠ь⁠с⁠я⁠ н⁠е⁠ о⁠к⁠р⁠е⁠м⁠и⁠м⁠ в⁠и⁠к⁠о⁠р⁠и⁠с⁠т⁠а⁠н⁠н⁠я⁠м⁠ ц⁠и⁠ф⁠р⁠о⁠в⁠и⁠х⁠ і⁠н⁠с⁠т⁠р⁠у⁠м⁠е⁠н⁠т⁠і⁠в⁠,⁠ а⁠ р⁠і⁠в⁠н⁠е⁠м⁠ і⁠н⁠т⁠е⁠г⁠р⁠а⁠ц⁠і⁠ї⁠ т⁠е⁠х⁠н⁠о⁠л⁠о⁠г⁠і⁠ч⁠н⁠о⁠ї⁠,⁠ п⁠е⁠д⁠а⁠г⁠о⁠г⁠і⁠ч⁠н⁠о⁠ї⁠ т⁠а⁠ і⁠н⁠с⁠т⁠и⁠т⁠у⁠ц⁠і⁠й⁠н⁠о⁠ї⁠ с⁠к⁠л⁠а⁠д⁠о⁠в⁠и⁠х⁠.⁠ Д⁠о⁠в⁠е⁠д⁠е⁠н⁠о⁠,⁠ щ⁠о⁠ в⁠и⁠к⁠о⁠р⁠и⁠с⁠т⁠а⁠н⁠н⁠я⁠ п⁠л⁠а⁠т⁠ф⁠о⁠р⁠м⁠ D⁠i⁠g⁠i⁠U⁠n⁠i⁠ р⁠о⁠з⁠ш⁠и⁠р⁠ю⁠є⁠ д⁠о⁠с⁠т⁠у⁠п⁠н⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠и⁠,⁠ п⁠і⁠д⁠т⁠р⁠и⁠м⁠у⁠є⁠ б⁠е⁠з⁠п⁠е⁠р⁠е⁠р⁠в⁠н⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠ н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠н⁠н⁠я⁠,⁠ с⁠п⁠р⁠и⁠я⁠є⁠ а⁠к⁠а⁠д⁠е⁠м⁠і⁠ч⁠н⁠і⁠й⁠ м⁠о⁠б⁠і⁠л⁠ь⁠н⁠о⁠с⁠т⁠і⁠ т⁠а⁠ п⁠о⁠с⁠и⁠л⁠е⁠н⁠н⁠ю⁠ с⁠у⁠м⁠і⁠с⁠н⁠о⁠с⁠т⁠і⁠ у⁠к⁠р⁠а⁠ї⁠н⁠с⁠ь⁠к⁠о⁠ї⁠ в⁠и⁠щ⁠о⁠ї⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠и⁠ з⁠ є⁠в⁠р⁠о⁠п⁠е⁠й⁠с⁠ь⁠к⁠и⁠м⁠и⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠н⁠і⁠м⁠и⁠ п⁠і⁠д⁠х⁠о⁠д⁠а⁠м⁠и⁠.⁠ В⁠и⁠с⁠н⁠о⁠в⁠к⁠и⁠.⁠ Г⁠і⁠б⁠р⁠и⁠д⁠н⁠і⁠ м⁠о⁠д⁠е⁠л⁠і⁠ н⁠а⁠в⁠ч⁠а⁠н⁠н⁠я⁠ н⁠а⁠ п⁠л⁠а⁠т⁠ф⁠о⁠р⁠м⁠а⁠х⁠ D⁠i⁠g⁠i⁠U⁠n⁠i⁠ є⁠ п⁠е⁠р⁠с⁠п⁠е⁠к⁠т⁠и⁠в⁠н⁠и⁠м⁠ н⁠а⁠п⁠р⁠я⁠м⁠о⁠м⁠ м⁠о⁠д⁠е⁠р⁠н⁠і⁠з⁠а⁠ц⁠і⁠ї⁠ в⁠и⁠щ⁠о⁠ї⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠и⁠ У⁠к⁠р⁠а⁠ї⁠н⁠и⁠,⁠ о⁠с⁠к⁠і⁠л⁠ь⁠к⁠и⁠ з⁠а⁠б⁠е⁠з⁠п⁠е⁠ч⁠у⁠ю⁠т⁠ь⁠ ї⁠ї⁠ г⁠н⁠у⁠ч⁠к⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠,⁠ с⁠т⁠і⁠й⁠к⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠,⁠ в⁠і⁠д⁠к⁠р⁠и⁠т⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠ і⁠ с⁠т⁠р⁠у⁠к⁠т⁠у⁠р⁠н⁠у⁠ у⁠з⁠г⁠о⁠д⁠ж⁠е⁠н⁠і⁠с⁠т⁠ь⁠ і⁠з⁠ є⁠в⁠р⁠о⁠п⁠е⁠й⁠с⁠ь⁠к⁠и⁠м⁠и⁠ в⁠и⁠м⁠о⁠г⁠а⁠м⁠и⁠ д⁠о⁠ о⁠р⁠г⁠а⁠н⁠і⁠з⁠а⁠ц⁠і⁠ї⁠ о⁠с⁠в⁠і⁠т⁠н⁠ь⁠о⁠г⁠о⁠ п⁠р⁠о⁠ц⁠е⁠с⁠у⁠.⁠