Сутність й значення інтерактивних онлайн засобів в професійній діяльності сучасного педагога професійного навчання - Грень, Євген Степанович (Педагогічна Академія: наукові записки, 2024)
Структура статті передбачає аналіз останніх досліджень і публікацій. Формування мети й завдання дослідження. Висвітлення ключових методів досягнення мети дослідження. Виклад основного матеріалу й формування висновків по результатам дослідження. В результаті поглибленого аналізу літератури, встановлено, що низка теорій і концепцій в контексті врахування інтерактивних онлайн засобів й їх застосування в професійній діяльності, досі залишаються не розкритими повною мірою, що й зумовило вибір даної тематики, її сучасну актуальність. Метою дослідження є характеристика особливостей застосування інтерактивних онлайн засобів педагогами професійного навчання. При цьому, основне завдання статті являє собою визначення ключових засад як через застосування інтерактивних онлайн засобів підвищити ефективність професійної діяльності педагога професійного навчання. Для характеристики особливостей застосування інтерактивних онлайн засобів педагогами професійного навчання застосовано такі методи: індукції та дедукції, порівняння і систематизації — для визначення та характеристики застосування інтерактивних онлайн засобів педагогами професійного навчання; синтезу і аналізу — для доведення суттєвості впливу застосування інтерактивних онлайн засобів педагогами професійного навчання для покращення їх професійної діяльності; морфологічного аналізу — для групування ключових засад сутності інтерактивних онлайн засобів педагогами професійного навчання; графічний — для якісного подання результатів дослідження; абстрактно-логічний — для формування теоретичних узагальнень і висновків дослідження. Визначено, що інтеграція інтерактивних онлайн-засобів педагогами професійного навчання значно підвищує ефективність освіти, робить її більш доступною та актуальною. Педагоги, які впроваджують ці інструменти, відіграють ключову роль у формуванні компетентних спеціалістів, готових відповідати сучасним вимогам економіки та суспільства. Підсумовуючи, зазначимо, що інтерактивні онлайн-засоби стають невід'ємною частиною професійної освіти, надаючи педагогам нові можливості для підвищення ефективності навчання.